Behandelingen

Bij onze tandartspraktijk in Antwerpen bieden wij een uitgebreid scala aan tandheelkundige behandelingen* voor zowel volwassenen als kinderen. We zijn volledig geconventioneerd, wat betekent dat onze tarieven in overeenstemming zijn met die van het RIZIV en dat veel van onze behandelingen worden vergoed door het ziekenfonds.

*Voor behandelingen 4 t.e.m. 8 kan u enkel terecht bij Tandarts Mehrdad Sadoughi.

1. Jaarlijkse controle

Regelmatige controles bij de tandarts zijn cruciaal voor het behoud van een goede mondgezondheid. Tijdens deze controles kunnen vroegtijdige tekenen van mondproblemen worden opgespoord, zoals cariës, tandvleesaandoeningen en andere aandoeningen. Dit helpt om ernstigere problemen in de toekomst te voorkomen.

2. Tandsteenreiniging

Tandsteen is verharde tandplak die zich opbouwt op het oppervlak van de tanden en onder het tandvlees. Het verwijderen van tandsteen is belangrijk om tandvleesaandoeningen te voorkomen. Het proces van tandsteenreiniging kan helpen bij het voorkomen van tandvleesontsteking en parodontitis, wat op zijn beurt helpt om de algehele mondgezondheid te behouden​.​ Indien de parodontitis te ver gevorderd is stuurt de tandarts u door naar een parodontoloog.

3. Cariës

Cariës, ook wel tandbederf genoemd, is een van de meest voorkomende mondziekten. Het wordt behandeld door het verwijderen van het aangetaste deel van de tand en het vullen van het gat met een vulmateriaal zoals composiet.

4. Endodontie

Wortelkanaalbehandeling of ontzenuwing: Wanneer een tandzenuw is geïnfecteerd of afgestorven, is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk om de infectie te verwijderen en verdere schade te voorkomen. Endodontie helpt bij het behoud van de natuurlijke tand en voorkomt de noodzaak van extractie​. Wanneer de wortels te complex zijn, dan verwijst de tandarts u door naar een endodontoloog.

5. Kroon- en Brugwerk

Kronen

Wanneer er te veel tandweefsel verloren is gegaan, kan er een porseleinen kapje over de tand geschoven worden. Dit wordt een kroon genoemd.
Soms blijft er zo weinig tandweefsel over dat er eerst een pinnetje moet gemaakt worden, dat in de wortel wordt vastgezet en waarop dan het porseleinen kapje kan worden gezet. De wortel moet natuurlijk nog wel stevig en gezond zijn.

Bruggen

Wanneer een of meer tanden ontbreken, kunnen deze vervangen worden door een brug.
Een brug zit vast aan twee of meer steuntanden, aan weerszijden van de ontbrekende tand(en). De brug vormt één geheel en wordt op de steuntanden vast gecementeerd. De ontbrekende tand(en) worden vervangen door een zwevend tussendeel.

6. Implantaten

Wanneer tanden verloren zijn gegaan, kunnen die vervangen worden door implantaten. Dit zijn kunstwortels die in het kaakbot geplaatst worden. Er zijn echter een aantal voorwaarden: een goede mondhygiëne, een goede algemene gezondheid en voldoende resterend bot.

Een implantaat is een titanium schroef die door een parodontoloog of een kaakchirurg in het kaakbot geplaatst wordt. Nadien plaatst de tandarts een porseleinen kroon op het implantaat.
Implantaten kunnen één of meerdere tanden vervangen. Men kan zelfs een volledige prothese laten vastklikken op implantaten.

7. Kunstgebit

Een kunststofprothese of kunstgebit steunt volledig op het tandvlees.
Voor meer comfort kan er gekozen worden voor een metalen frameprothese. Deze steunt op nog aanwezige, gezonde tanden.

8. Clear Aligners

Clear Aligners zijn een moderne orthodontische oplossing die wordt gebruikt om gebitsafwijkingen te corrigeren met behulp van bijna onzichtbare, verwijderbare beugels. Ze zijn een esthetisch aantrekkelijke en comfortabele optie voor volwassenen die hun glimlach willen verbeteren.